Στα ταξίδια μας μέχρι τώρα, το βάρος δεν έπαιζε σημαντικό ρόλο γιατί ταξιδεύαμε με τροχόσπιτο, παρόλα αυτά είχαμε μόνο μια καλή φωτογραφική μηχανή που και που μία βίντεο κάμερα μαζί μας..
Σε αυτό το ταξίδι είμαστε γεμάτοι με ηλεκτρονικά!
Laptops, συστήματα επικοινωνίας από κράνος σε κράνος, βιντεοκάμερες, κινητά, συστήματα GPS, μπαταρίες υψηλής χωρητικότητας κτλπ..
Είμαστε σε θέση με την φωνή μας να ενεργοποιήσουμε τις βιντεοκάμερες, να τηλεφωνήσουμε σε κάποιον, να ακούσουμε μουσική η να συζητήσουμε μεταξύ μας, ακόμα και αν είμαστε σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου ο ένας από τον άλλον, χωρίς να σταματήσουμε ή να αφήσουμε το χέρι από το τιμόνι! Τι σου είναι η τέχνη την σήμερον ημέρα!
Σε αυτό το ταξίδι θέλουμε όσα βλέπουμε να τα καταγράψουμε να τα φωτογραφίσουμε να τα επεξεργαστούμε και να τα δείξουμε..
-Ένα μικρό αλλά ισχυρό Tablet της Apple, με εξωτερικό πληκτρολόγιο από τη Logitech, για την επεξεργασία τις ιστοσελίδας, για επικυνωνία, e-mail και ημερολόγιο.
Ενα σούπερ Linux Laptop: Sony Vaio 17 ιντσών, με ελληνικό και γερμανικό πληκτρολόγιο, 12 GB RAM, 1 terabyte σκληρό δίσκο, για γρήγορη επεξεργασία βίντεο και φωτογραφιών.
1 x εξωτερικό σκληρό δίσκο USB 1 TB, για μεγάλες ποσότητες δεδομένων και αντίγραφα ασφαλείας
2 x εξωτερικούς σκληρούς δίσκους USB, 500GB, αρκετό χώρο για φωτογραφίες και βίντεο
4 x USB 64GB στικάκια ως αποθήκη έκτακτης ανάγκης
Μικρή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Canon SX 270 HS (για την τσέπη)
Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Canon EOS 350D.(Την χρεισιμοποιώ πάνω απο 5 χρόνια!)
Φακοί EFS 18-55mm και 18-200mm EFS, για όμορφες Φωτογραφίες
Ψηφιακή βιντεοκάμερα GoPro Hero3 για βίντεο και φωτογραφίες σε δράση
Ψηφιακή βιντεοκάμερα Sena Prism, όπως GoPro, αλλά με την δυνατότητα να καταγραφει τις συνομιλίες απο «κράνος με κράνος“.
Ψηφιακή βιντεοκάμερα Rollei. όπως GoPro και ήταν ένα δώρο
το κινητό του Γιώργου: Cat B15Q (ισχυρὸ, αδιάβραχο και με 2 Sim θήκες.
το κινητό της Αννας: 3s Iphone
GPS: 2 x Garmin Zumo 360 για μοτοσικλέτες. Καλά γιατί παίρνουν OSM χάρτες.
Η Επικοινωνία κατά την οδήγηση γίνετε με 2 Sena 10s, για „..πρέπει να πάω πίσω από το δέντρο..ή πρόσεχε στην στροφή έχει μεγάλη λακκούβα..“ ή άλλες σημαντικές συζητήσεις. Η επικοινωνία μεταξύ 2 ή περισσοτέρων μοτοσικλετιστών κατά την οδήγηση είναι δυνατή την σήμερον ημέρα. Μεγάλη πράγματα!
βύσμα τροφοδοσίας
Φορτιστές
καλώδια USB
καλώδιο φόρτισης του τηλεφώνου
Μπαταρίες – κάρτα μνήμης
2 χ φορτιστές Mobile Power με ηλιακή φόρτωση! Είτε το βράδυ στη σκηνή, στην έρημο ή στη ζούγκλα, η μονάδες αυτές θα μας δώσουν (ελπίζουμε) πολλές ώρες ηλεκτρική ενέργεια, όπου δεν υπάρχει πρίζα θα είναι οι φορτιστές στην διάθεσή μας να φορτώσουμε (μέσω USB, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές συστήματα Επικοινωνίας). και στην περίπτωση που αδειάσει η μπαταρία τις μοτοσικλέτας μπορούμε με αυτό να την βοηθήσουμε να ξεκινήσει.Έχει ενέργεια για αρκετές ωρες φακό και για να στέλνει για ημέρες το σήμα SOS.
Προσαρμογέας για πρίζες 230V για αρκετές χώρες
πολλαπλές μπρίζες
..Και σε περίπτωση που όλα τα παραπάνω αποτύχουν ή απλά δεν θέλουμε τα ηλεκτρονικά: Θα γράφουμε το ημερολόγιο σε Τετράδιο με στυλό