Yamaha XT 660 Z Tenere

Έναν ολόκληρο χρόνο ταξίδευα πάνω στην σέλα της..Με αστυνομική συνοδεία στην Τυνησία!.. Στους χωματόδρομους τις Τουρκίας!.. Σε εθνικούς δρόμους τις Αρμενίας όπου η κατάστασή τους είναι τόσο καταστροφική, που θύμιζαν πιο πολύ βομβαρδισμένο τοπίο!.. Στους υψηλότερους δρόμους του Καύκασου.. Στις στέπες, στις τούνδρες και στις εκτός δρόμου διαδρομές τις Ρωσίας!.. Αρκετό υλικό για ένα άρθρο σχετικά με την μοτοσυκλέτα μου και την απόδοσή της! Συνέχεια..

Royal Enfield Himalayan

Πριν από 7-8 μήνες ο Γιώργος έριξε την προσοχή μου στην Royal Enfield. Οι ινδικές μοτοσικλέτες έχουν χαμηλό ύψος σέλας και μόλις έφεραν στην Ευρώπη το νέο τους μοντέλο: την Himalayan. Κοίτα την, δεν είναι ωραία; με ρώτησε. 25 ίπποι, μονοκύλινδρη, μινιμαλιστικά φτιαγμένη, απλή, με λίγα ηλεκτρονικά και έχει και Enduro εξοπλισμό. Την πρώτη μου επαφή μαζί της την είχα αρχές τις χρονιάς στην έκθεση μοτοσυκλέτας...  Συνέχεια

Himalayan Σέρβις, βλάβες, ανταλλακτικά.

Ταξιδεύουμε, για ένα χρόνο από την Γερμανία στις χώρες τις νότιας Ευρώπης, Βαλκάνια, Τυνησία, Καύκασο και Ευρασίας. Θα οδηγήσουμε περίπου 40.000χλμ σε 26 χώρες! Σε αυτό το ταξίδι, η μοτοσυκλέτα μου είναι η Royal Endfield Himalayan. Μια μοτοσυκλέτα που αγαπώ από την πρώτες στιγμές που πέρασα μαζί της. Εδώ θέλω να αναφερθώ στα τεχνικά προβλήματα της, στις λύσεις αυτών, τα σέρβις και την προμήθεια ανταλλακτικών στο δρόμο.. Συνέχεια..

Για ένα ολόκληρο χρόνο οδηγούσαμε καθημερινά την Honda Crosstourer VFR1200XD και την  Honda NC750XD.
Αυτές οι υπέροχες μοτοσυκλέτες μας ταξιδέψαμε με ασφάλεια σε 3 ηπείρους και οδηγήσαμε μαζί τους 50.000 χλμ..
Εδώ οι εμπειρίες και η γνώμη μας για αυτές ..

Η εμπειρία μου με το NC750X

Για έναν ολόκληρο χρόνο και χωρίς καμία βλάβη ή το παραμικρό πρόβλημα, έζησα με το Honda NC750X τις περιπέτειες ενός ταξιδιού σε 3 ηπείρους .
Το αυτόματο κιβώτιο ταχύτητος της, ήταν για μένα, στις πρώτες εμπειρίες μου με μια μοτοσυκλέτα, μια μεγάλη βοήθεια και μου έκανε το ταξίδι πολύ πιο εύκολο και απολαυστικό.
Απλά ανοίγεις το γκάζι και απολαμβάνεις..
Πάνω από 50.000 χιλιόμετρα με κουβάλησε με ασφάλεια μέσα από όλες τις καιρικές συνθήκες...  Συνέχεια

Η εμπειρία μου με το Crosstourer

Την Χόντα VFR 1200 X Crosstourer την είχα προτού σχεδιάσω και κάνω αυτό το ταξίδι.

Μιλάμε για μια εξαιρετική μοτοσικλέτα.
Αυτός που θα αγοράσει μια τέτοια μοτοσυκλέτα, θα ήταν καλύτερα αν είναι από την φύση του δυνατός, και με πάνω από 1,80 μέτρα ύψος.
Το λέω αυτό γιατί πρόκειται για μια μεγάλη, βαριά μοτοσυκλέτα και το κέντρο βάρους της βρίσκετε ψηλά. Ο Οδηγός της πρέπει να είναι σε θέση να την κρατήσει όρθια.. Συνέχεια