15391070_1156033384431795_5046370924084332987_n

Με την Χόντα VFR 1200 X Crosstourer έζησα ένα ολόκληρο χρόνο στον δρόμο. Την μοτοσυκλέτα την είχα αγοράσει ένα χρόνο προτού αποφασίσω και σχεδιάσω να κάνω αυτό το μεγάλο ταξίδι. Ήταν μια ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα και για να είμαι ειλικρινής, αυτή ήταν που μου άνοιξε την όρεξη για να δω τον πλανήτη ..

Μιλάμε για μια εξαιρετική μοτοσικλέτα.
Αυτός που θα αγοράσει μια τέτοια μοτοσυκλέτα, καλύτερα να είναι από την φύση του δυνατός, και πάνω από 1,80 μέτρα ύψος.
Το λέω αυτό γιατί πρόκειται για μια μεγάλη, βαριά μοτοσυκλέτα και το κέντρο βάρους της βρίσκετε ψηλά. Ο Οδηγός της πρέπει να είναι σε θέση να την κρατήσει όρθια.
Μόλις αρχίσει να κινείτε, το βάρος της εξαφανίζεται, γίνετε ελαφριά, μανουβράρετε εύκολα και είναι πολύ απολαυστική. Η οδήγηση σε μεγάλες αποστάσεις με αυτό το μοντέλο γίνεται παιχνιδάκι. Καταπίνει τα χιλιόμετρα σαν καμία άλλη μοτοσυκλέτα. Μπορείς να οδηγάς όλη την ημέρα και το βράδυ κατεβαίνεις από αυτή και είσαι ακόμα χαλαρός ..

Αυτό το Adventure Bike φέρνει μαζί του πολλές αποκλειστικές τεχνολογίες: Έναν V4 κινητήρα, και το μοναδικό σύστημα του διπλού συμπλέκτη -Dual Clutch Transmission, DCT τις Honda. Μια τεχνολογία που κάνει την οδήγηση εξαιρετικά εύκολη! Την συνήθισα και ήμουν πολύ ευχαριστημένος με αυτή την τεχνολογία ..
Αυτό που λένε ότι: Η οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας με DCT είναι σαν να πετάς, αυτό πράγματι αληθεύει.
Αλλά οι σκέψεις μου ήταν πάντα στο: Έχει ωριμάσει αυτή η τεχνολογία; είναι υψηλής ποιότητας; ή θα δημιουργεί κάθε τόσο προβλήματα;
Για να είμαι ειλικρινής δεν την εμπιστευόμουν, και αυτή ακριβώς η σκέψη με ακολουθούσε σε ολόκληρο το ταξίδι μου.
Όσο βρισκόμουν στην Ευρώπη η ανησυχία μου δεν ήταν μεγάλη.. παντού υπάρχουν συνεργεία τις Χόντα.
Το πρόβλημα το είχα πιο πολύ στο Μαρόκο, στο Μεξικό και στον Καναδά!
Εκεί, αυτό το μοντέλο δεν αντιπροσωπεύεται (ίσως τώρα που γράφω αυτό το άρθρον να έχει αλλάξει κάτι).
Αυτό σημαίνει ότι στα συνεργεία οι μηχανικοί θα σηκώνουν τους ώμους τους! Ανταλλακτικά; Μπα!. ‘Όπως εκτιμούσα τις δυνατότητές μου, θα αδυνατούσα να επισκευάσω μια βλάβη στο DCT της!

Εκτός από αυτό, η μοτοσυκλέτα είναι γεμάτη με τεχνολογία και ηλεκτρονικά, απαιτεί προχωρημένες γνώσεις και είναι πολύ περίπλοκη! πΧ μόνο και μόνο για να αλλάξεις τα μπουζιά της, πρέπει να ξεβιδώσεις τα κάγκελα, να βγάλεις τον θώρακα, το ψυγείο, το ντεπόζιτο βενζίνης και το φίλτρο του αέρα..
Στις ΗΠΑ είχε αρχίσει να μου δημιουργεί προβλήματα η τρόμπα βενζίνης .. πότε ήθελε πότε όχι .. όταν δε ήθελε αποσύνδεσα την μπαταρία περίμενα λίγο την ξανασύνδεσα και μετά δούλευε! Ευτυχώς μου έκανε αυτό το πρόβλημα μόνο 2-3 φορές και η λύση ήταν πάντα η ίδια!
Δόξα τον θεό, αυτό το πρόβλημα εξαφανίστηκε από μόνο του! Εκτός λοιπόν από το νάζια της με την τρόμπα βενζίνης, δεν δημιούργησε καμία βλάβη, ή οτιδήποτε πρόβλημα.
Χρειάστηκε μόνο τα σέρβις της! Το να πας όμως με ένα τέτοιο μοντέλο στο συνεργείο, σημαίνει σχεδόν πάντα ότι θα πληρώσεις πολλά! Είναι πραγματικά μια πολύ ακριβή μοτοσυκλέτα .. Ακόμη και στα ποιο απλά σέρβις.. Το παρατσούκλι της άλλαξε στο  CHAMPAGNE LADY!

Σε ένα τέτοιο ταξίδι δεν μπορείς να κάνεις παράκαμψη από τις εκτός δρόμου διαδρομές, το αντίθετο γίνετε.. τις αναζητάς. Πώς συμπεριφέρεται λοιπόν αυτή η Adventure Gold-Wing σε offroad και δύσκολο έδαφος;
Ένα μπορώ να πω με σιγουριά, δεν είναι κατασκευασμένη γι ‘αυτό!
Έκτος δρόμου διαδρομές δοκίμασα αρκετές φορές και δυστυχώς δεν κατάφερα πάντα να αποφύγω τις πτώσεις. “Το βάρος της σε καταπλακώνει”.
Την πιο άσχημη πτώση την είχα στις ΗΠΑ, σε εκτός δρόμου διαδρομή γεμάτη με άμμο και αυτό μου κόστισε μια εβδομάδα ακινησία με βαριά χτυπημένα πλευρά, που μου δυσκόλευαν την αναπνοή.. (αυτή την ιστορία θα την περιγράψω στα σύντομα!)
Με τον τραυματισμό μου τότε, δεν θυμάμαι πως τα καταφέραμε να σηκώσουμε τις μηχανές, και το κακό ήταν ότι έπρεπε να σηκώσουμε και τις δύο! Η Αννα με το που είδε ότι είχα πέσει άσχημα, πανικοβλήθηκε, άφησε την μοτοσυκλέτα της να πέσει στο έδαφος και έτρεξε σε εμένα..μια από τις λίγες μη έξυπνες στιγμές της 🙂 Σε περίπτωση που ο τραυματισμός μου ήταν χειρότερος και δεν θα μπορούσα να κουνηθώ, δεν θα ήταν σε θέση να σηκώσει μόνη την μοτοσυκλέτα της και αναγκαστικά θα περπατούσε πάνω από 10 χλμ μέχρι να βρει βοήθεια! Ευτυχώς δεν ήταν αναγκασμένη να κάνει κάτι τέτοιο.. Τα κατάφερα να οδηγήσω μέχρι το επόμενο κάμπινγκ αλλά πονούσα τόσο πολύ και δεν μπορούσα να συνεχίσω άλλο.
Για κακή μας τύχη βρισκόμασταν σε ένα ερημικό κάμπινγκ στη μέση του πουθενά, και κάθε βράδυ είχαμε αμμοθύελλες. Μιλάμε για άμμο πιο λεπτό και από σκόνη.. έμπαινε από παντού και τον είχαμε παντού.. αυτή η άμμος τα κατάφερε να διεισδύσει ακόμα και μέσα στο προστατευτικό κάλυμμα της φωτογραφικής μηχανής μου και να την καταστρέψει ..

Με το τέλος του ταξιδιού και την επιστροφή μας, πήγα την μοτοσικλέτα στο συνεργείο για το μεγάλο σέρβις. Το σχόλιο του μηχανικού ήταν: Μετά από 50.000 χιλιόμετρα βρίσκετε ακόμα σε τέλεια κατάσταση. Δεν χρειάζεται καν να ρυθμίσουμε τις βαλβίδες.
Ίσως θα έπρεπε να την εμπιστευόμουν λίγο περισσότερο!
Η απόφαση να την πουλήσω βασιζόταν στο ότι: Δεν χρειάζομαι δυο μοτοσυκλέτες αλλά για το επόμενο ταξίδι χρειάζομαι οσοσδήποτε μια πιο ελαφριά, με πιο απλή τεχνολογία πιο φτηνή στην συντήρηση και στα ανταλλακτικά μοτοσυκλέτα.. Ο αποχωρισμός από αυτή έγινε με μικτά συναισθήματα. Από τη μία πλευρά, ήμουν ευτυχής που έπαιρνα τα χρήματα που ζητούσα, από την άλλη πλευρά θρηνούσα την χαμένη πολυτέλεια, την άνεση και την ασφάλεια που μου πρόσφερε. Όλες αυτές οι ταξιδιωτικές εμπειρίες και οι όμορφες στιγμές που έζησα έναν ολόκληρο χρόνο, ταξιδεύοντας σε 3 ηπείρους, θα συσχετίζονται πάντα με την crosstourer μου και με όμορφες αναμνήσεις.

img_0662

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.