img_9003Η πρόληψη των ασθενειών είναι καλύτερη από τη θεραπεία!
Κάναμε αρκετά εμβόλια. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν εμβόλια για όλες τις αρρώστιες.  Ήταν σημαντικό λοιπόν να αποκτήσουμε γνώσεις γι αυτές τις ασθένειες, τις πηγές μολύνσεων και βέβαια την πρόληψη τους.
Παρ ‚όλες τις πληροφορίες που έχουμε μαζέψει, τις γνώσεις μας για την πρόληψη και τον εξοπλισμό που μεταφέρουμε μαζί μας, όλα αυτά δεν θα φτάσουν για μια τέλεια προστασία ενάντια σε όλες τις μολύνσεις. Χρειαζόμαστε ακόμα τις αισθήσεις μας, το ένστικτο, λίγη τύχη και βέβαια ένα καλό σε λειτουργία ανοσοποιητικό σύστημα.
Υπάρχει μια πολύ λεπτομερείς ιστοσελίδα, ειδική στα θέματα Υγείας :
www.fit-for-travel.de
Εδω βρήκαμε τις νεώτερες πληροφορίες για κάθε χώρα στον κόσμο.
Εμβόλια:

img_1349-geaendert_1-geaendert

Σύμφωνα με τον γιατρό μας, τα απαραίτητα εμβόλια είναι :
Ο τέτανος, η διφθερίτιδα, πολιομυελίτιδα
Ηπατίτιδα Α και Β
Μηνιγγιτιδόκοκκου
Λύσσα
Κίτρινος πυρετός
Τύφος
Χολέρα
Σημαντικό: Για την πλήρη προστασία, πρέπει ορισμένα εμβόλια να επαναληφθούν έως και τρεις φορές, γιαυτό πρέπει να αρχίσουν νωρίς με αυτά . Για παράδειγμα, το δεύτερο ηπατίτιδα Α και το τρίτο Ηπατίτιδα Β εμβόλιο, γίνετε έξι μήνες μετά το πρώτο. Αυτό σημαίνει ότι τα εμβόλια πρέπει να αρχίσουν 6 μήνες προτού το ταξίδι.
Μόνο ειδικευμένοι γιατροί επιτρέπετε να κάνουν το εμβόλιο για τον κίτρινο πυρετό. Αυτό το εμβόλιο είναι υποχρεωτικό σε ορισμένες χώρες και στην είσοδο ζητούν το διεθνές βιβλιάριο εμβολιασμού. Σε αυτό το σημείο ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Dr. Schwartze, για τις συμβουλές και τη βοήθειά του.
Η Ασφάλεια υγείας που έχουμε, έχει αναλάβει τα έξοδα για όλα τα εμβόλια.

Κατά της ελονοσίας δυστυχώς δεν υπάρχει εμβόλιο. Οι Συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) γιά τις περιοχές με ελονοσία είναι: Η προβλεπτική θεραπεία με χάπια και / ή σε περίπτωση που αρρωστήσουμε από ελονοσία συνιστάται τα χάπια εκτάκτους ανάγκης. Η επιλογή των φαρμάκων εξαρτάται από την περιοχή που ταξιδεύουμε. Με άλλα λόγια, τα φάρμακα κατά τις Αφρικανικής ελονοσίας είναι διαφορετικά ( πιο βαριά) από αυτά τις Νότια Αμερικής..

Τα δόντια
Προτού το ταξίδι, μια επίσκεψη στον δικό μας Οδοντογιατρό θα είναι σίγουρα καλύτερη από αυτή στο οδοντίατρο του Κονγκού. Ο δικός μας πάντως μας έδωσε και χάπια κατά πόνου.. για ώρα ανάγκης!

Εντομοαπωθητικό
Μία παλιά σοφία από τις τροπικές χώρες λέει: κανένα τσίμπημα – καμία αρρώστια.
Τα κουνούπια κουβαλούν επικίνδυνες ασθένειες, όπως η ελονοσία, δάγκειος πυρετός, Ζήκα κτλπ, και για αυτές τις ασθένειες δεν υπάρχει εμβόλιο. Σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας υπάρχει η δυνατότητα να μολυνθούμε.
Κατά την διαμονή μας σε κλιματιζόμενα δωμάτια, με κουνουπιέρες στα παράθυρα, ο κίνδυνος είναι χαμηλός. Ένα κρεβάτι με κουνουπιέρα υποσχέσεις ανενόχλητο ύπνο. Αλλά έξω στην σκηνή! εκεί η κατάσταση είναι διαφορετική.
Προληπτικά μέτρα
– Μακρυά και φαρδιά ρούχα
– καπέλο ή και κουνουπιέρα για το κεφάλι
– κάλτσες εμποτισμένες με περμεθρίνη
– αλοιφή για τα κουνούπια (Η δραστική ουσία DEET έχει αποδειχθεί η καλύτερη)
– και βέβαια να κλείνουμε την σκηνή
οι Αρουραίοι, τα ποντίκια και τα περιττώματα τους μπορούν να μεταβιβάσουν τον χάντα ιό.
Προληπτικά μέτρα; τα αυτονοουμενα:
– Τα τρόφιμα σε ασφαλείς κλειστές συσκευές.
– Η καθαριότητα από τα είδη μαγειρικής.

Το νερό

rukaramu_vergleich_sauberes_schmutziges_wasser_06051

Νερό σε σφραγισμένα μπουκάλια, είναι απολύτως ακίνδυνα. Ωστόσο, ο κόσμος μας είναι τόσο γεμάτος με πλαστικά, και αν είναι δυνατόν δεν θέλουμε να συνεισφέρουμε σε αυτό..
Στο πόσιμο νερό υπάρχουν βακτήρια στα οποία οι ντόπιοι έχουν συνηθίσει. Σε εμάς όμως μπορούν να προκαλέσουν γαστρεντερικά προβλήματα.
Για την πλήρη ανεξαρτησία μας και για την επεξεργασία του νερού έχουμε το φίλτρο Sawyer Care Plus

371d7aa658ab5abd8768e7e01e9938e9

Είναι ελαφρύ, μικρό και εύκολο στη χρήση. Εκτός από τους ιούς και τις χημικές ουσίες μπορεί και φιλτράρει όλα αυτά που αρρωσταίνουν.
Για την πρόληψη από ιούς έχουμε το υγρό Care Plus Hadex! 6 σταγόνες αποστειρώνουν 1 λίτρο νερό! Με αυτά τα δυο ήμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε από λασπόνερο τις πόλης, πόσιμο νερό..

glass

 

Τροφή
Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για εμάς. Τρώμε σπάνια fast food, προτιμούμε το φρεσκομαγειρεμένο φαγητό. Αυτό θέλουμε να το διατηρήσουμε όσο είναι δυνατόν και στο ταξίδι μας .. Ε!.. έχουμε και μία κουζίνα κάμπινγκ „πολυτέλειας“

611tomyplml-_sx355_

Το συχνά αναφερόμενο: «μαγειρέψετε το, βράστο, ξεφλούδατο ή ξεχάστε το», είναι πολύ σοφό. Αυτή την φράση πρέπει να την σκεφτόμαστε στην αγορά των τροφίμων μας, στην προετοιμασία, αλλά και όταν τρώμε κάτι έξω.
Σε πολλές περιπτώσεις, πρέπει να στηριζόμαστε στις αισθήσεις μας: τα μάτια, την μυρουδιά, την γεύση και το περιβόητο καλό ή κακό αίσθημα..

Φαρμακείο
Τι ασθένειες θα συναντήσουμε στο δρόμο, δεν ξέρουμε. Στην καθημερινή ζωή αποφεύγουμε τα φάρμακα και βασιζόμαστε στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Μέχρι τώρα ήμασταν σπάνια άρρωστοι. Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτό.
Ξέρουμε ότι σε ορισμένες περιοχές, υπάρχει έλλειψη ιατρικής φροντίδας. Πόσο θα περιμένουμε μετά από μία κλήση στις πρώτες βοήθειες αυτό δεν το ξέρουμε ούτε θέλουμε να το μάθουμε. Αυτό που μετράει σε τέτοια ταξίδια είναι η αλληλοβοήθεια και αν είναι δυνατόν η αυτοβοήθεια.
Πρέπει να προσέχουμε τον όγκο των αποσκευών και το βάρος, αλλά είναι σημαντικό να εξετάσουμε τι είναι πραγματικά απαραίτητο και τι αξίζει να πάρουμε. Και αυτό ισχύει όχι μόνο για το κιτ πρώτων βοηθειών. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζαμε.
φάρμακα
Tannacomp (διάρροια)
Ιβουπροφαίνη 600 (στον πόνο)
Η παρακεταμόλη 500 (πυρετός και πόνος)
Vomex (με σοβαρό έμετο)
ηλεκτρολύτες
Χάπια για την ελονοσία.
αντιβιοτικό
Πρωτες βοήθειες
Visine Σταγόνες για μάτια
Aloe Vera Gel (για εγκαύματα)
Parapic στυλό (για τσίμπημα εντόμου)
σύριγγες και ενέσεις
γάντια μίας χρήσης
αποστειρωμένων επιθεμάτων
αποστειρωμένα επιθέματα
Fixomull τέντωμα
μόνιμα ελαστικοί επίδεσμοι
ελαστικοί επίδεσμοι
Elastoplast κλασική
Hansaplast επιπλέον ισχυρή
θερμόμετρο
τσιμπίδα για τσιμπούρια
λαβίδα
μεγεθυντικός φακός
ψαλίδι

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.